Cine iti Poate Intelege Defectele...


Oamenii sunt nuferi in devenire. Suntem noroi, traim in noroi, dar cu totii suntem potentiali nuferi. Fara  nici o exceptie! Trebuie doar sa iubim, ca sa devenim nuferi! Nu exista ceva mai simplu! Dar ca sa iubesti si sa nu fugi cand suferi, sa nu iti fie teama sa suferi, iti trebuie curaj, iar lumea este plina de lasi. Un om care are curaj, nu este un om lipsit de teama, el accepta provocarea transformarii sale spirituale. Dar lumea e plina de lasi, care cum dau de suferinta, fug de rup pamantul. Ei sunt deja morti, sufletul lor mai are o suflare. Nimeni nu iti poate intelege defectele daca nu si-a eliberat sufletul din inchisoarea in care il tine eul sau, caracterul sau, daca nu s-a eliberat de prejudecatile care tin sufletul legat ca-ntr-o camasa de forta... nimeni nu iti poate intelege defectele daca nu este constient ca defectele sunt doar o afectiune a mintii, o boala a ratiunii, o obisnuinta cronica de a trai dormind. Nimeni nu va intelege ca defectele nu sunt ale sufletului, decat daca s-a inteles intai pe ea insasi. Bunatatea veritabila ce apare ca urmare a intelegerii fenomenului aparitiei si manifestarii defectelor, doar ea iti confera capacitatea de a nu condamna nici un om pentru defectele sale, doar ea iti deschide mintea si te face sa iti dai seama ca sufletul nu are defecte, este perfect.

Exact asa cum l-a creat Dumnezeu. Dar la aceasta bunatate veritabila nu poti ajunge decat prin iubire autentica. Acum, abia acum ii pot da un raspuns adevarat, care a trecut prin focul curatitor al experientei, afirmatiei de acum un an si jumatate, cand mi-a spus ce fel de femeie isi doreste. Nici o femeie nu va putea sa ii inteleaga defectele, daca nu il va iubi cu adevarat. O femeie i-ar putea accepta defectele, ca moneda de schimb pentru iubirea lui pentru ea, ori ca moneda de schimb pentru avantajele pe care le-ar avea de pe urma pastrarii unei relatii cu el, ori pentru teama de a nu-l supara ca sa nu-l piarda, fiindca nu are pe nimeni altcineva care sa o iubeasca, sau ca moneda de schimb pentru toate acestea la un loc. Cert este ca acea femeie nu ii va intelege defectele, ci i le va accepta, si este o diferenta ca de la cer la pamant. intre a intelege si a accepta. Multe relatii merg inainte pe acest fundament, al acceptarii defectelor celuilalt, dar aceasta nu este si nu va reprezenta niciodata intelegerea defectelor, pentru ca intelegerea vine numai cu iubirea. 

Daca iubesti, intelegi, daca nu iubesti, accepti, nu intelegi. Iubirea te conduce la intelegerea motivului aparitiei, dar si la intelegerea manifestarii defectelor, nu la acceptarea lor. Dar eu vin si ii spun ca nu isi doreste asa ceva, nu isi doreste decat sa gaseasca o persoana conform unui sablon masculin, tipic, si in plus, sa ii accepte defectele. Doar atat. De aceea Psata Andreea  a invocat divinitatea  sa “isi clarifice calea” fiindca stie ca e o domnisoara batrana si vrea sa se marite, pe 10 iulie cand a invocat ea divinitatea era prietena lui Daniel Iancu, iar daca ar fi fost indragostita de el, avea clarificata calea, nu asta i-ar fi cerut divinitatii, pentru ca atunci cand iubesti ai o claritate pe care nu o poti avea daca nu iubesti. Daca nu si-ar mai fi putut lua ochii de la el, ca in piesa de mai jos, atunci ar fi avut claritatea a ceea ce simte. Calea, singura cale este cea a iubirii. Nu exista alta. Este preferabil ca el sa  fie indragostit lulea, de femeia pe care si-o alege, ca Bruce Willis de ex., care s-a indragostit lulea de un fotomodel, si nu poate  sa isi “ia mainile de pe ea”. Stiu ca e doar problema lui, dar pentru ca mi-a spus ce fel de femeie isi doreste, ii spun parerea mea, cam tarziu ce-i drept... dar am spus-o.