Claudiu Niculescu


In vestiar Claudiu Niculescu era acuzat de o parte a lotului ca a ratat intentionat penalty-ul pentru a scapa de Dario Bonetti si de a-si relua postul de titular. La despartire Bonetti afirma ca a fost demis fiindca a rezistat presiunilor venite din interior pentru a titulariza anumiti jucatori cu relatii in conducere si impresariati de fratii Becali. In dauna unor tineri jucatori care meritau sa fie in primul 11, datorita randamentului dat la antrenamente. Italianul afirma ca cat timp in jurul acestui club se vor invarti ''fratii dinamita'' acest club nu poate progresa si nu va avea viitor. Pe Turcu il eticheta drept un intrus care serveste interese ascunse in lumea fotbalului. Jucand cu cartile pe fata, Bonetti avea sa intre in inimile suporterilor dinamovisti.

Rui Duarte si Rapidul


Rui Duarte, isi aduce aminte ca a fost deranjat de faptul ca Razvan Lucescu nu a aflat ca fotbalul se joaca la doua porti. Rapidul ca de obicei a reusit si-n acest sezon sa se inece precum tiganul la mal in momentul in care au fost aproape de performanta. Multi specialisti ai presei sportive considerau echipa antrenata de Razvan Lucescu, marea favorita a campionatului datorita programului lejer, pe final de campionat. Din pacate gazetarii au uitat ca pe banca tehnica se afla fiul antrenorului, frate cu ghinionul (Mircea Lucescu). Pe langa asa zisul ghinion mostenit, Razvan Lucescu este si un antrenor fricos care in dese randuri joaca la 0-0 asteptand sa-l salveze rateul adversarului. Uneori stai si te intrebi daca a aflat vreodata ca fotbalul se joaca la doua porti. Se spune ca Rapid joaca 4-3-3. Cel putin asta afirma antrenorul principal. In realitate tot sezonul aceasta echipa a evoluat in sistemul 4-5-1, iar in meciurile grele ale campionatului pe teren s-au aflat jucatori foarte buni la inchidere, dar limitati tehnic pe faza ofensiva: Dan Alexa si Nicolae Grigore. In retur in ciuda faptului ca Rapid a jucat pe teren propiu, antrenorul a preferat sa gestioneze un rezultat de egalitate atat cu Dinamo cat si cu Steaua...

Desi in ambele partide un rezultat de egalitate o dezavantaja in lupta pentru titlu. Vinovatii sunt in alta parte nu pe banca tehnica. Patronul nu are bani de deplasari, Constantin Zotta directorul executiv nu este iubit de vestiar, suporterii destabilizeaza echipa, arbitrii fura ca-n codru. Jucatorii care au curaj sa spuna in fata unui migrofon ce gandesc au alta parere. Portughezul Rui Duarte si-a desfintat antrenorul dupa remiza de la Gaz Metan Medias. ''Si cu Muresul am fost aprope sa castigam, dar i-am lasat sa ne egaleze. Asa s-a intamplat si aici la Medias. E inadmisibil sa ne aparam atat. Am controlat meciul doar 15 minunte, in rest nu am facut nimic altceva decat sa ne aparam. Nu meritam sa fim sus in clasament daca practicam un joc atat de defensiv! Mediasul a meritat sa ne egaleze, iar dupa aceste doua puncte pierdute am iesit din lupta pentru titlu. De fapt iesisem dupa partida cu Targu Mures. Sincer nu meritam sa fim sus inclasament la ce joc am practicat in ultimele doua meciuri'' spunea Rui Duarte.

Despartirea lui Bonetti


Victor si Giovani Becali inainte sa intre in culisele procurorilor isi amintesc de vremurile la dinamo. Primul lucru se intampla atunci cand pornesc un asediu la baioneta pentru a cuceri reduta bancii tehnice de la Dinamo. Sprijinit tacit de Nicolae Badea, italianul poarta un razboi mediatic cu impresarii. Daca asediul din exterior nu are nici un efect, urmeaza un asediu din interiorul echipei. In scena intra Vasile Turcu. Cristi Borcea joaca la doua capete, incercand sa faca pe mediatorul in scandalul Vasile Turcu - Dario Bonetti. In etapa a doua din faza grupelor Europa League, Dinamo pierde pe teren propiu in fata grecilor de la Panathinaikos Atena cu 0-1. In minuntul 88 Cladiu Niculescu rateaza un penalty si Bonetti este demis. Ciudata alegere, echipa era in carti atat in campionat cat si pe plan european. In prima etapa cainii au castigat cu 0-1 in deplasare la Sturm Graz. Nicolae Badea avea de ales intre capul unui antrenor si finantele lui Vasile Turcu (vaca de muls a lui Cristi Borcea din acea perioada). Cade capul antrenorului. Mai bine pierzi un antrenor decat o sursa de finantare.