Radu Naum despre CFR


Dinamo, Steaua si Rapid, mai nou si Vaslui, sînt pline de povesti minunate care vind ziare, net content si programe TV. CFR are un gust searbad. Nimic suculent, o aroganta bine controlata, un teritoriu rezervat pe care nu e invitat mai nimeni. Probabil ca face si voodoo, altfel nu-s explicabile golurile care cad malaiata in ultimele secunde fix in poarta cui trebuie. CFR joaca atat de fad incat pina si sefii ei au fost nevoiti s-o recunoasca, impresurati de cifrele seci care plaseaza evolutia echipei undeva de la locul 5 in jos. Au admis-o pentru ca nu mai conteaza, nu acum, e prea tarziu. Acum este despre a cistiga un titlu, un titlu de campioana a Romaniei. Un demers impecabil in cinismul sau, in care golul contorsionat al lui Kapetanos bate voleul minunat al lui Pancu. Tavalita de Steaua, dominata de Vaslui, umilita de Rapid, neconvingatoare cu Dinamo, CFR a scos de fiecare data capul la suprafata. Pentru ca toti ceilalti se dau cu el de pereti. Toti au cate un campionat intestin din care ies cu ochii umflati si sentimente fracturate. Faza cu Bonetti e legendara, de un comic nesfarsit. Apoi toti privesc cu venin catre Cluj, printre seturile de palme pe care le impart intre ei. "Niste papagali", zice Cadu, împrumutand vorbele lui Jorge Costa. Un tip care, apropo, isi bate nevasta, dar nu zice nici pis cind e evacuat in doi timpi si trei miscari din Gruia. Arta si precizie. CFR e exemplul perfect despre cum sa il inveti pe cioban sa mulga oaia. Nu va merge in Paradis, dar ce conteaza? Are o singura manie: o data la doi ani le preda alfabetul celor care l-au inventat. Jos clopul!

Pastrati pozele Dragi in Albume Foto nu in Calculator


Stiu ca nu prea mai sunt la moda albumele foto din cauza ca totul este digital, insa este mult mai simplu de rasfoit si aratat prietenilor sau copiilor decat un folder in calculator si mult mai la indemana pentru a pastra aproape momentele memorabile din viata. Daca in calculator aveti mii de poze mai bune mai prost realizate, creandu-va un album, cu siguranta veti avea ocazia de a le tria si a pastra aproape amintirile cele mai reusite. Partea cea mai buna din ideea de a crea un album foto este ca nu costa mult, iar rezultatul poate fi unul minunat atat pentru a fi pastrat acasa cat si pentru a fi facut cadou unei persoane dragi, impreuna cu care aveti o multime de momente reusite imortalizate. Revenind la partea de creatie asadar, pentru a realiza un album veti avea nevoie in primul rand de albumul foto in sine, unul inedit, cu o coperta cat mai speciala care sa duca cu gandul la trecut si momente placute. Dupa ce ati reusit sa gasiti albumul ideal, foarte important este sa cumparati de la un magazin de produse birotice hartie foto lucioasa sau mata, dupa plac, insa cu avertismentul ca aceasta sa aiba o calitate buna astfel incat sa fie de un alb imaculat, sa nu se deterioreze si nici sa nu redea pozele intr-o lumina proasta.

Hartia cu pricina va recomand sa o procurati personal caci la unele centre ce printeaza fotografii nu au intotdeauna una de calitate. Amintiti-va ca toate fotografiile vor trebui sa aiba un aspect perfect asa ca nu are rost sa economisiti la calitatea hartiei pe care le veti imprima. Urmeaza acum marea triere a pozelor din calculator ce, cu siguranta va consuma destul de mult timp. Aveti rabdare si alegeti toate fotografiile care va ofera o stare de bucurie si totodata nostalgie, privindu-le caci numai asa albumul creat va fi unul cu impact emotional. Un penultim pas, pentru ca s-ar putea sa nu aveti acasa o imprimanta color care sa poata procesa si hartie foto, cu stick-ul incarcat de poze si hartia, nu va mai ramane decat sa mergeti la un centru de printare unde sa predati pozele, sa mentionati dimensiunea pe care doriti sa o aiba si sa va alegeti daca le doriti in chenar alb (cum erau pe vremuri cele developate) sau simple. Probabil va dura o zi pana veti intra in posesia lor, timp in care va puteti accesoriza cu o foarfeca ce poate taia hartia dantelat, pentru a da un si mai mare efect pozelor. Odata ridicate de la centru, asezati-le in album (fara a le rasfoi prea mult caci veti lasa amprente pe suprafata lor) si gata! Cheltuiala minima si o amintire draga pentru totdeauna! Articol oferit de Active Jet Romania.

Bataia la Romani


E remarcabil cum de 5 ani lectia CFR-ului nu intra in capul nimanui. Sau poate nu e loc pentru ea. Sunt destui care zic ca liderul nu merita titlul. Argument: CFR joaca rau si alte alea. E ca si cum ai zice ca Potec nu trebuia sa ia aurul olimpic in 2004. Timpul sau a fost slab peste 1:58, la 200 liber. Pellegrini si Figues fusesera programate sa o manince de vie. De fapt, Camelia nici nu era în carti daca e sa o luam asa... In finala n-a doborit nici un record. Nu asta era tema. Pur si simplu le-a batut pe celelalte dintr-un motiv foarte simplu si foarte aplicabil situatiei din fotbal: si-a pus toata fiinta, toate trucurile si toti demonii sa traga in aceeasi directie. Italianca si frantuzoaica s-au scufundat pentru ca n-au stiut sa traiasca acele doua minute. O lectie care demonteaza prostia ca "in fiecare zi trebuie sa dovedesti ca esti cel mai bun". Nu. Trebuie sa o dovedesti atunci cind conteaza!