Catalog Scolar Electronic


Soft-ul nostru este construit in special pentru a reduce eforturile depuse de catre profesori la introducerea notelor/absentelor. Aici se poate urmari o varianta demo a softului de catalog scolar electronic. Astfel, se va introduce numai numarul de absente la un anumit moment, iar o nota va putea fi adaugata mai multor elevi in acelasi timp in cazul in care acestia au participat la o activitate practica sau au prezentat o lucrare de Referat. Informatiile initiale vor fi introuse de catre informaticianul scolii in ordinea urmatoare: Materii; Profesori; Clase si Elevi. Nu se vor introduce alte informatii ce ar ingreuna sistemul cum ar fi un orar sau selectarea unor clase la care profesorul poate adauga note. Administratorul (Informaticianul scolii) va putea seta anul scolar curent, datele de contact ale unitatii de invatamant si se va asigura de buna functionare a site-ului. Materiile vor putea fi adaugate folosind formularul din partea de jos a sectiunii Materii din zona de administrare. Acestea pot fi ulterior modificate/sterse din sectiunea de management materii. Pentru adaugarea unui profesor in baza de date va fi necesar numele acestuia si o parola prestabilita. Unui profesor i se pot atribui trei materii la care va putea adauga note elevilor. Pentru a adauga o clasa se va selecta se va selecta ordinul acesteia si litera. Dupa adaugarea clasei se va selecta dirigintele clasei respective si materiile predate.

Elevii se vor adauga cate 30 pentru a scurta timpul necesar adaugarii tuturor elevilor. Se va selecta clasa in care se vor adauga elevii. Dupa adaugarea elevilor, fiecaruia i se va atribui un cod unic, care va fi comunicat parintilor. Notele pot fi modificate/sterse numai din zona de administrare din motive de securitate. Se va selecta clasa ,elevul si materia la care se doreste modificarea unei note dupa care va fi afisata o lista cu toate notele elevului respectiv la acea materie. Profesorul se va autentifica folosind numele introdus in zona de administrare, ex: Popescu Ion, sau Popescu Ion si parola selectata in zona de administrare. Profesorul va selecta materia la care doreste sa adauge notele, din partea dreapta sus a ecranului. Pentru a oferi flexibilitate, dirigintele va putea adauga note la toate materiile clasei sale. Profesorul va putea adauga note (1-10) sau calificative (Is, S, B, FB) pentru clasele I-IV, de tip Nota sau de tip Teza. Media elevului se va calcula automat dupa introducerea a unui minim de o nota. Parintele va accesa situatia scolara a elevului prin introducerea codului unic. Acesta dispune de trei incercari dupa care I se va interzice accesul timp de trei ore. La sfarsitul anului scolar, elevii din clasa cu cel mai mare ordin ex (cls 8, cls 12) vor fi trecuti in arhiva si apoi stersi. Elevii de ordine inferioare vor avansa la clasa urmatoare iar situatia acestora din anul scolar precedent va fi trecuta deasemenea in Arhiva. Arhiva va putea fi accesata din zona parintelui.

Remember Ronnie James DIO


Solistul american de heavy rock Ronnie James Dio, care l-a înlocuit pe Ozzy Osbourne în trupa Black Sabbath, s-a stins din viata la 67 de ani, au anuntat sotia si managerul sau, potrivit BBC. Ronnie James Dio, solistul legendar de heavy metal a murit la 67 de ani. Dio suferea de cancer la stomac si a murit ieri dimineata. "Azi inima mea e frânta. Vrea sa stiti ca v-a iubit mult si ca muzica lui va trai vesnic", a spus Wendy, sotia lui Dio. Înainte sa cânte cu Black Sabbath, a fost alaturi de Rainbow, trupa formata dupa ce Ritchie Blackmore a parasit Deep Purple. Mai târziu, s-a alaturat celor de la Heaven & Hell ca mai apoi sa-si faca propria formatie Dio. Dio este cunoscut pentru hit-uri precum "Rainbow in The Dark", "Say You're Mine Again", "The Last in Line" ori "Holy Diver". "Avea una dintre cele mai minunate voci de heavy metal", a marturisit si Jay Jay French, chitaristul de la Twisted Sister.