Fructul Oprit Atunci si Acum


Ideea fructului oprit vine de la inceputurile lumii, cand intaia pacatoasa a lumii, Eva, si-a rapit sotul din sanul fericirii dar si al nestiintei, necunoasterii, si tentandu-l iremedabil cu marul interzis de Dumnezeu au condamnat la pacat intreaga omenire. Inca de pe cand Creatorul le-a lasat la indemana pomul dar le-a spus ca nu au voie sa manance din fructele lui, omul a fost victima tentatiei, iar ceea ce nu i-a fost accesibil, ce i s-a spus de la bun inceput ca nu are voie sa atinga si sa aiba a fost mult mai frumos decat orice altceva ar fi putut avea vreodata. Fructul oprit a fost considerat la inceput fructul cunoasterii, iar dorinta omului de a sti mai mult decat i se dadea voie, dorinta de a face lumina acolo unde Dumnezeu lasase intuneric l-a aruncat (pe el si mai apoi pe noi toti) intr-o si mai mare necunoastere. Pacatul originar i-a aruncat pe Adam si Eva pe pamant, acolo unde totul era incertitudine.


Departe de locul unde binecuvantarile traiului in gradina lui Dumnezeu ii fereau de orice rau si le ofereau orice, dar nu ii lasau sa cunoasca mai mult. In zilele noastre, fructul oprit reprezinta nu numai patrunderea dincolo de ceea ce stim si setea de cunoastere, ci si orice ne este interzis, orice ne tenteaza dincolo de puterea noastra de a ne opune. Ne starneste si ne pune pe jar, iar faptul ca stim ca exista ceva ce nu putem avea ne tine mintea conectata tot timpul la acel lucru si desi e o regula nescrisa, suntem condamnati sa gustam intotdeauna din fructul oprit pentru a ajunge in situatia de a vedea cum viata toata se schimba ca urmare a unei decizii de un moment. Caci cunoasterea, fie ea si doar cunoasterea fructului oprit nu inseamna fericire intotdeauna, ci mai degraba nefericirea de a ajunge intr-o mare de necunoscut. Cum ar fi fost lucrurile daca Adam si Eva nu ar fi mancat din mar? Poate am fi trait toti fericiti In gradina minunata, poate nici n-am fi fost atat de multi, atat de rai si atat de avizi...

Oda in Metru Antic


Dar chiar si in muzica exista indivizi care au reusit sa isi puna intrebarea ce trebuie sa ne trezeasca: “Cine sunt eu , de fapt?” Raspunsul, desi pare absurd, este ca eu sunt altcineva decat cel care m-a facut sa devin societatea, eu sunt altceva, eu sunt acel copil care s-a nascut inocent si care, daca va vrea sa traiasca, va trebui sa plece din aceasta lume, exact cu ceea ce a adus in ea: cu inocenta... si aceasta inocenta, odata pierduta, asa cum era si firesc se recastiga cu greu, se recastiga chiar cu pretul de a fi declarat nebun, radical, iar respectabilitatea si statusul de acceptabili pe care ni-l da societatea, este semnul ca inca vegetam, ca inca nu ne-am trezit, ca inca nu ne-am pus intrebarea intrebatoare: “Cine sunt eu, de fapt?“. Eminescu a evocat in stilu-i genial, experienta prin care, am ajuns sa trec si eu: Nu credeam sa-nvat a muri vreodata; Pururi tânar, înfasurat în manta-mi; Ochii mei ‘naltam visatori la steaua singuratatii. Când deodata tu rasarisi în cale-mi; Suferinta tu, dureros de dulce... Pâna-n fund baui voluptatea mortii ne-nduratoare.

Esentialul pentru Inchirierea unei Masini


Nu este nimic complicat in a va inchiria o masina, fie ca a dumneavoastra s-a stricat fie ca sunteti in alt oras, alta tara si aveti nevoie de un autoturism pentru a va deplasa rapid si comod. Nu este nevoie sa indepliniti conditii speciale pentru a putea beneficia de serviciile unei firme rent a car acestea fiind la indemana oricarui posesor de permis auto. Inclusiv preturile sunt pe zi ce trece mai joase si accesibile, datorita numarului mare de firme de acest gen aflate mereu in competitie una cu cealalta. A trecut demult perioada in care numai oamenii de afaceri importanti aveau acces la aceste servicii asadar nu trebuie sa le ocoliti temandu va de taxe imense. Pentru a putea intra in posesia masinii dorite, va trebui intai sa faceti o depunere in contul companiei, reprezentand o parte din taxa inchirierii care variaza in functie de perioada pe care aveti nevoie de masina si de drumurile ce urmeaza sa le faceti, in tara sau in strainatate. 
Tot in functie de perioada inchirierii unele firme ofera bonusuri sau preturi promotionale asa ca este bine sa cercetati oferta pietii cu atentie si sa vedeti de unde aveti de castigat cel mai mult. In fara de plata, nu mai trebuie decat sa faceti dovada ca aveti permis de conducere si sa puneti la dispozitia firmei de inchirieri masini datele personale, o copie dupa buletin si un numar de telefon in cele mai multe cazuri fiind suficiente pentru a va localiza in caz de urgenta. Dupa acesti pasi masina va fi livrata la domiciliul indicat de dumneavoastra la ora solicitata sau o puteti ridica de la unul din sediile companiei de unde inchiriati masina. Ceea ce ar trebui sa mai stiti in cazul inchirierii este ca, trebuie sa o verificati atunci cand o preluati, atat sa nu fie avariata cat si sa aiba in regula documentele. In caz contrar, s-ar putea sa fiti facuti responsabili de anumite daune sau probleme pe care nu le ati produs dumneavoastra ceea ce nu este de dorit.