Polita de Asigurare contra Dezastrelor


PAD sau Polita de Asigurare contra Dezastrelor a intrat in viguare si este obligatorie inca din 2011. Legea enumera in mod clar situatiile pentru care nu se acorda despagubiri: locuinte construite in zone in care organele in drept au interzis acest lucru prin acte publice sau comunicate asiguratului; prabusirea cladirilor exclusiv ca urmare a defectelor de constructie, chiar daca are legatura cu producerea unui risc asigurat; cheltuielile de cazare provizorie pana la refacerea locuintei care face obiectul asigurarii PAD si care a fost avariata in urma producerii unui risc acoperit; asiguratul/contractantul nu si-a indeplinit obligatiile decurgand din contract. In declaratiile contractantului/beneficiarului sau ale reprezentantilor acestuia, care au stat la baza incheierii contractului de asigurare sau care sunt facute cu ocazia cererii de despagubire ori cu oricare alt prilej, se constata neadevaruri, falsuri, aspecte frauduloase, exagerari sau omisiuni care conduc la inducerea in a asiguratorului care a eliberat PAD.
In cazul in care omiteti sa incheiati aceasta polita de asigurare, veti fi sanctionat contraventional cu o amenda cuprinsa intre 100 si 500 de lei. Pe langa aceasta, va veti afla in situatia in care nu veti putea beneficia de nici un fel de despagubiri in cazul producerii unuia din cazurile fortuite enumerate de lege. Daca detineti deja o asigurare obligatorie, puteti incheia suplimentar o asigurare facultativa pentru a acoperi intreaga valoare a cladirii si a bunurilor pentru riscurile solicitate de dumneavoastra. In cazul in care nu detineti inca o polita de asigurare obligatorie, puteti incheia doar o asigurare facultativa, asigurare care va acoperi toate riscurile si nu veti mai fi nevoit sa incheiati doua polite de asigurare. Va sfatuiesc sa alegeti o fima care acopera cat mai multe riscuri la un pret mai mic si are un istoric bun al despagubirilor. Aici broker de asigurari online iţi pune la dispoziţie un serviciu de asigurare a locuinţei direct din faţa calculatorului. In cazul in care cautati o polita de asigurare obligatorie, pe acest site veti putea gasi cea mai ieftina asigurare si cele mai bune servicii! Asigurarea locuintei si a bunurilor continute de aceasta este, de departe, cea mai importanta asigurare pe care o puteti incheia! 

Icoana Facatoare de Minuni pe Strada Dealului


Într-o lune în care femeile cauta cât mai multe metode contraceptive pentru a scapa de sarcinile nedorite, iata ca la Sibiu exista un loc în care rugaciunile femeilor care nu pot avea copii se aud luni seara cu mare credinta. La biserica de pe Strada Dealului, icoana „Maica Domnului Îndrumatoarea”, de când a fost adusa, în noiembrie 2008 a facut deja câteva minuni. Multi considera icoanele mai mult valori artistice si istorice, decât ca obiecte purtatoare de har. Mirajul icoanelor îl simt însa adevaratii credinciosi care vad în icoane întretinerea dialogului continuu cu Dumnezeu si cu toti sfintii. Icoana „Maica Domnului Îndrumatoarea” din Biserica de pe Strada Dealului - biserica ce poarta hramul Sf. Ioan Iacob si Maica Domnului Îndrumatoarea este o reproducere dupa o icoana care îsi are începuturile în urma cu 400 de ani la Muntele Sfânt, la Manastirea Xenofort si apoi adusa în România la Manastirea Mihai Voda din Bucuresti. În Sibiu, icoana „Maica Domnului Îndrumatoarea” a fost adusa în 15 noiembrie 2008 si a fost primita de sibieni printr-o ceremonie speciala la care au participat sute de credinciosi, iar a doua zi, „de dimineata pâna seara, de era coada pâna la intersectia cu Transilvaniei. 

Au tot venit oamenii ca sa se închine” îsi aduce aminte parintele Catalin Dumitrean, slujitor la biserica din Dealului. De atunci, în fiecare zi de luni, de la sase seara, oamenii vin si se roaga cu speranta realizarii celor mai mari probleme din viata lor. Icoana „este vestita pentru ajutorul care îl da Maica Domnului femeilor sterpe, neroditoare si pentru împacarea si linistea în familie si pentru gasirea unui partener de viata crestin” ne spune parintele Catalin Dumitrean. Paraclisul special al icoanei si Acatistul Bunei Vestiri sunt citite în serile de luni pentru ca Maica Domnului Îndrumatoarea sa aduca îndurare si sa trimita ajutor celor care se roaga. Rugaciunile sunt citite în fata icoanei atât de preoti veniti si de la alte biserci din Sibiu, cât si de enoriasi. Contrar asteptarilor, tinerii sunt cei mai multi în cautarea ajutorului divin. Serile de luni sunt arhipline, mai ales de „tinerii cu neputinte si nerealizari”, spune preotul Catalin Dumitrean. Vin barbati care au relatiile subrede, vin femei care nu pot sa dea nastere unui copil. 

A.D.are 26 de ani si vine de aproape o luna la biserica din Strada Dealului sa participle la rugaciunea speciala de luni. Deja a învatat cântarile speciale ale serii, pe care le cânta cu mare credinta: „Se vorbeste în oras de minunile pe care le-a facut icoana, si am venit si eu, pentru ca am nevoie de ajutorul lui Dumnezeu mai mult decât oricând. Relatia mea cu sotul s-a schimbat de când stie ca nu pot face copii. Eu ma rog pentru liniste în familie si pentru un prunc”, ne zice A.D. cu lacrimi în ochi. Întrebat parintele de ce trimite astfel de pedepse D-zeu la unele femei, preotul Dumitrean ne spune: „Nu este o pedeapsa dumnezeiasca. Pedeapsa lui Dumnezeu este dupa Judecata. Dar poate fi un blestem mostenit din parinti sau stramosi din cauza unor pacate mari”. De asemenea, infertilitatea poate fi o consecinta a trupului si a sufletului: „Infertilitatea vine din cauza unor pacate sufletesti care ataca trupul”. Din noiembrie pâna acum, „zeci de persoane au venit sa-mi multumeasca la spovedit. Rugaciunea la icoana, a adus liniste în familiile cu certuri, dar avem si tineri care s-au cununat” spune Catalin Dumitrean.